Den Haag 2021 
Actie foto van 13-07-2018 Sloten

Uitgebreide info en "Nieuws" op
http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-2021.html

Na de beëindiging van The Colorfield Performance in Sloten ging Hakze op onderzoek uit voor een vervolg. Hiervoor werd hij aangemoedigd door Haagse kunstenaars om het vooral in hun stad te gaan doen. Tijdens de loop van het voorgaande project werd de Friese kunstenaar al door verschillende belangstellenden uitgenodigd om te kijken of er ook een vervolg  mogelijk was , zoals: gemeenten, musea en grote steden in binnen- en buitenland. Uiteindelijk werd gekozen voor Den Haag, omdat er op het zuiderstrand mooie mogelijkheden lagen.  

De opbouw van het project met vrijwilligers start op 1 maart 2021. Het eigenlijke project begint op 15 april en eindigt op 30 september 2021.  De afbouw duurt van 1 oktober tot 30 november 2021

Doelstelling      

Het is de bedoeling dat alle 500 kunstenaars in een groep van maximaal 8 deelnemers in één dag allemaal hun schilderij maken op een paneel watervast multiplex met de afmeting van 122x122cm. Iedere deelnemer werkt naar eigen inzicht aan haar/ zijn kunstwerk . Als initiatiefnemer beschildert Dirk Hakze zelf 99 schilderijen. De enige restrictie is dat er met kleur wordt gewerkt. Dus geen zwarte schilderijen! In ongeveer 101 dagen ontstaat een Colorfield  uit het samenstel van verschillende individuele bijdragen. Vanaf afstand gezien vloeien de schilderijen in elkaar over en interfereren de kleuren met elkaar en ontstaat één groot kunstwerk The Colorfield Performance - Den Haag 2021. Het beste standpunt om dit te zien is vanaf het fietspad dat door de duinen loopt.

Publiek

Het project start zoals gezegd op  15 april en duurt tot 30 september 2021. De praktijk bij voorgaande projecten is dat het aantal bezoekers toeneemt als de invulling van The Colorfield meer contouren krijgt. Over de aantallen toeschouwers valt weinig te zeggen, maar het is wel duidelijk dat het duizenden zullen zijn. Toeschouwers dwalen door het project en niet zelden komen zij meermaals terug om te zien hoe het één en ander vordert of om een schilderij te kopen. Voor het publiek is het bezoeken van dit unieke project een absolute belevenis! Iedere ochtend beginnen de kunstenaars vanaf 8.30 uur en kunnen de toeschouwers hun volgen bij hun werk.  De entree is gratis.